Mingus 100

Op 22 april 2022 was het 100 jaar geleden dat een van jazzhelden werd geboren: Charles Mingus. Op mijn Instagram-account maakte ik daarom van april een Mingus-maand. Elke dag van 2 tot en met 22 april deelde ik een foto van een plaat van Mingus uit mijn collectie, met telkens ook een fragment uit een nummer uit die plaat.

En in een moeite werd dat dan ook een playlist met een fijne selectie Mingus-muziek, niet chronologisch, en niet alleen opnamen die onder zijn naam zijn verschenen, maar ook platen waarop hij meespeelt of waarop zijn repertoire onder handen wordt genomen.

Achteraf heb ik nog wat nummers toegevoegd en daarmee had ik onderstaande playlist van een goeie 4,5 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: