Jazzsprookje

Uit het archief: een aflevering van mijn jazzprogramma No moon at all op Radio Scorpio in Leuven, ergens in de late jaren 1980. 

Deze uitzending is volledig gevuld met een jazzsprookje van Stefan Winter. Dat is man achter het Winter & Winter platenlabel, voorheen JMT.

In 1986 verscheen zijn album The Little Trumpet, een muzikaal sprookje uitgevoerd door het New York Crack Ensemble. Met schoon volk uit de New Yorkse jazz- en avantgarde-scene: Herb Robertson, Tim Berne, Bill Frisell, Robin Eubanks, Bob Stewart, Warren Smith, Anthony Cox en Reggie Nicholson

Bij de elpee zat ook een boekje met de tekst van het sprookje en enkele tekeningen. Voor mijn uitzending op Radio Scorpio had ik die tekst vertaald naar het Nederlands en live ingelezen terwijl ik de plaat afspeelde.

Hoe ik dat heb gedaan bij het omdraaien van de elpee weet ik niet meer…

Uit mijn kinderjaren herinner ik me nog wel de sprookjesplaten van Walt Disney. Singletjes waren het met in het begin een gouden tip: “als je de plaat moet omdraaien, laat Rinkelbel een belletje horen…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: